Extra arbetslöshetsförsäkring

Arbetslös

Vilken nytta gör arbetslöshetsförsäkringen?

Vem som helst kan bli arbetslös. Ett företag kan drabbas av svårigheter, dina kunder kan ändra köpbeteende och andra situationer utanför din kontroll kan göra att det plötsligt inte finns något arbete att gå till. Då är det viktigt att ha en arbetslöshetsförsäkring från a-kassan för att kunna täcka det allra mest grundläggande. A-kassan ersätter dock bara ca 80 % av din bruttolön upp till 33 000 kr/månad. Det betyder att du som mest kan få cirka 26 400 kr/ månad före skatt. Efter 100 dagar sjunker dessutom ersättningen.

Tjänar du över 30 000 kr/månad och vill fortsätta att leva ditt liv som tidigare är det smart att teckna en inkomstförsäkring som ett komplement till arbetslöshetsförsäkringen från a-kassan.

Vad är a-kassa?

Hjälp att välja a-kassa

Det kan vara klurigt att välja a-kassa eftersom det finns så många. Grunden är att du måste välja en a-kassa inom rätt bransch, undantag är bland annat Alfakassan, där man kan gå med oavsett branschtillhörighet.

Du kan få hjälp att välja a-kassa via intresseorganisationen Sveriges a-kassor, du hittar deras guide här.

Arbetslöshetsförsäkring: kvalifikationstid

Precis som med a-kassan ställs vissa krav för att kunna ta del av den extra arbetslöshetsförsäkringen. Exempelvis har vår arbetslöshetsförsäkring en kvalifikationstid på 12 månader för anställda och 18 månader för egenföretagare och vd:ar. Det betyder att du måste ha tecknat försäkringen och arbetat i minst ett år innan du har rätt till ersättning. Om du redan har tecknat en liknande inkomstförsäkring hos ett annat bolag kan du flytta den till oss och behålla den intjänade kvalifikationstiden. För att ha rätt till försäkringen måste du även vara medlem i en a-kassa och bo i Sverige

Läs mer om våra villkor för försäkringarna som gäller anställda, egenföretagare och anställda med facklig inkomstförsäkring.

Teckna försäkring hos oss

En extra arbetslöshetsförsäkring är ingen försäkring mot att bli arbetslös, men däremot en försäkring som gör det möjligt att kunna betala lån och andra utgifter om du en dag skulle bli av med jobbet. Vill du veta mer om vad en inkomstförsäkring skulle kosta dig eller vill teckna en försäkring? Kontakta oss.

Fördelarna med vår inkomstförsäkring

  • Du får behålla upp till 80 % av din tidigare lön.
  • Du kan få ersättning i upp till 300 dagar.
  • Du kan få ersättning även vid deltidsarbetslöshet.
  • Både anställda och egenföretagare kan försäkra sig. 
  • Du kan förlänga ersättningsperioden på din fackliga inkomstförsäkring genom att teckna en plusförsäkring.
  • Du får tillgång till en jobbsökartjänst för att snabbare komma tillbaka till arbetslivet.

Omdömen

Vi bryr oss om våra kunder!