Fördelarna örsäkring vid arbetslöshet Accept

Arbetslös – vad gör jag nu?

När du blir arbetslös ska du skriva in dig på Arbetsförmedlingen och anmäla dig som arbetslös hos din a-kassa. I samband med detta bör du ansöka om ersättning från din inkomstförsäkring. Redan innan du blivit arbetslös, när du du blivit varslad, rekommenderar Accept att du börjar söka nya jobb. För att underlätta jobbsökandet ger Accept sina kunder möjlighet att använda jobbsökartjänsten Auranest gratis.

  • Använd jobbsökartjänst gratis
  • Skicka in ansökan (pdf)
  • Utbetalning en gång i månaden

Stegen beskrivs utförligare nedan.

Gör så här

Ansök om ersättning från din inkomstförsäkring

Gratis jobbsökartjänst

För att hjälpa dig komma tillbaka i arbete ger Accept alla sina kunder som blivit varslad om uppsägning eller som är arbetslösa möjlighet att använda jobbsökartjänsten Auranest gratis i ett år. Auranest skapar och uppdaterar användarkonton på alla stora jobbsökarssidor, så att du slipper fylla i samma information flera gånger. Redan innan du har blivit arbetslös har du alltså möjlighet att sprida ditt CV i alla relevanta CV-databaser, inklusive  Arbetsförmedlingens. Du hittar aktiveringskoden om du loggar in med bankid hos oss.

Ansökan till Accept

Accept har inte en försäkring mot arbetslöshet, men hjälper dig ekonomiskt om du skulle bli av med jobbet. Anmäl att du har blivit arbetslös och nyttja din försäkring hos Accept genom att fylla i ansökan här. Det framgår av ansökan vilka bilagor vi behöver få in. Handläggningen är max 30 dagar från det att vi fått alla handlingar vi behöver. Oftast går handläggningen dock betydligt snabbare än så.

Utbetalning från Accept

Om du har vår arbetslöshetsförsäkring och uppfyller kraven för ersättning görs utbetalningar en gång i månaden, normalt den 28:e i varje. Underlag för utbetalningar från Accept är specifikationerna från a-kassan och Försäkringskassan. Besök www.accept.se/utbetalningsdatum för aktuella datum och för mer information om utbetalningsrutiner. Du får även ett individuellt ersättningsbesked där mer information om din ersättning framgår.

Vanliga frågor

Få svar på dina frågor här!

Med vår försäkring vid arbetslöshet kan du få ersättning från inkomstförsäkringen i upp till 300 dagar om du är arbetslös och får ersättning från a-kassan eller aktivitetsstöd från Försäkringskassan. Det är 5 ersättningsdagar per vecka, vilket medför att ersättningsperioden kan bli drygt 13 månader lång. Det maximala antalet ersättningsdagar framgår av ditt försäkringsbrev.

Arbetslöshetsersättningen är mellan ca 26 000 kr och 22 000 kr per månad före skatt, ersättningen från inkomstförsäkringen fyller ut a-kasseersättning till som mest 80 % av lönen de första 200 dagarna i en a-kasseperiod, därefter 70 % i 100 dagar.

Hur mycket du få från en inkomstförsäkring beror därför på:

  • Vilken lön du har haft och försäkrat
  • Var i ersättningsperioden du får ersättning

Vill du veta om det är lönt för dig att teckna inkomstförsäkring vid arbetslöshet? Använd vårt verktyg som beräknar hur mycket du kan få i ersättning från en inkomstförsäkring.

Om du blir arbetslös, ansöker du om ersättning från inkomstförsäkringen genom att:

  1. Fylla i en skadeanmälan, du hittar blanketten här (pdf)
  2. Bifoga de dokument som står överst på skadeblanketten, bland annat beslut från din a-kassa.
  3. Skicka in ansökan tillsammans med bilagor till Accept

Det går bra att komplettera med bilagor efterhand om du inte har dem tillgängliga när du skickar in ansökan.

När vi fått in din skadeanmälan tillsammans med de handlingar vi behöver, får du ett skadebeslut inom max 30 dagar. De flesta får besked inom ca 2 veckor.

Ja, har du blivit arbetslös kan du använda jobbsökartjänsten Auranest gratis under ett års tid. Logga in eller kontakta kundtjänst så får du tillgång till tjänsten.

Behöver du support med anledning av Auranest, kan du kontakta dem:

E-post: support@auranest.com

Telefon: +46 101 38 88 10

För att få utbetalning under arbetslöshet, skickar du löpande in underlag till oss från a-kassan eller Försäkringskassan, du hittar exempel på hur underlagen kan se ut på www.accept.se/utbetalningsdatum.

Läs även våra vanliga frågor under rubriken pågående ersättningsärende.

Från Accepts inkomstförsäkringar kan du få ersättning när du får arbetslöshetsersättning på deltid från a-kassan. Försäkringarna ersätter även aktivitetsstöd från Försäkringskassan. Du får ersättning för samma antal dagar som a-kassan/Försäkringskassan ersätter.

Exempel:
Jobbar du två dagar i veckan och får a-kassa tre dagar, kan du få ersättning från inkomstförsäkringen för tre dagar.

Arbetslös

Fördelarna med försäkring vid arbetslöshet

Att ha försäkring vid arbetslöshet ger dig en större ekonomisk trygghet än att bara vara medlem i a-kassa. Att vara medlem i en a-kassa är inte obligatoriskt, men det gör att du kan betala det allra väsentligaste om du skulle bli av med jobbet. Med a-kassa kan du få upp till 80 procent av din lön de första 100 dagarna. Alla a-kassor har ett tak som betyder att de inte ersätter den del av din lön som överstiger 33 000 kr/ månad före skatt. Har du en hög lön kan det därför löna sig att teckna Accepts försäkring vid arbetslöshet.

Vår försäkring gör arbetslöshet mindre kännbar för din ekonomi genom att vi ersätter den del som överstiger a-kassans tak. Det är inte en försäkring mot arbetslöshet, men en försäkring som gör det möjligt att fortsätta betala av på lån och kunna sätta guldkant på tillvaron ibland även under en period av arbetslöshet. Tecknar du vår inkomstförsäkring kan du få ersättning vid arbetslöshet i upp till 13 månader, vilket ger dig tid för andrum i ditt jobbsökande.

Omdömen

Vi bryr oss om våra kunder!