Akademikernas inkomstförsäkring

Accept erbjuder försäkring för alla yrkeskategorier och för alla a-kassor, men a-kassorna lämnar endast ersättning för lön upp till 33 000 kr per månad före skatt. För till exempel akademiker är snittlönen ofta högre än så vilket innebär att behovet av en inkomstförsäkring är större.

Accept är ett privat alternativ för att fylla ut a-kassans ersättning vid ofrivillig arbetslöshet. Från a-kassan kan du inte få mer än 22 000 till 26 400 kr per månad före skatt, oavsett vad du tjänar!

Fördelar

Fördelar med Accepts inkomstförsäkring

Flera alternativ

Det finns flera alternativ om du vill försäkra din inkomst hos Accept. Alla fungerar som en extra arbetslöshetsförsäkring och kompletterar ersättningen från a-kassan. Både akademiker som är anställda och som är egenföretagare kan försäkra sin inkomst hos Accept. Det går även bra att förbättra eventuell facklig inkomstförsäkring som du omfattas av. Välj det alternativ som passar dig bäst nedan och läs mer om våra försäkringar.

En inkomstförsäkring kan göra stor skillnad för privatekonomin om man blir arbetslös eftersom ersättningen från a-kassan är begränsad. Hos Accept kan man välja att försäkra sig för 300 ersättningsdagar och därmed ha möjlighet att få ersättning i drygt ett år om man skulle bli arbetslös. Ersättningen från en inkomstförsäkring fyller ut till som mest 80% av den tidigare lönen de första 200 dagarna i a-kasseperioden och därefter till 70%.

Med en inkomstförsäkring från Accept kan även akademiker få ekonomiskt trygghet mot arbetslöshet.

Omdömen

Vi bryr oss om våra kunder!

Kvalifikationstid

Kvalifikationstiden för inkomstförsäkringen är 12 månader för anställda. Du måste alltså teckna försäkringen och jobba i minst 12 månader innan du blir varslad för att kunna få ersättning. För egenföretagare och VD är kvalifikationstiden 18 månader.

Försäkringar för akademiker

Våra inkomstförsäkringar

Inkomstförsäkring för anställda

Accepts inkomstförsäkring för anställda kan tecknas av de som varit tillsvidareanställda i minst 12 månader.

Inkomstförsäkring för egenföretagare

Accepts inkomstförsäkring för egenföretagare kompletterar arbetslöshetsersättning från a-kassan.

Facklig inkomstförsäkring

Du kan teckna Accepts Plusförsäkring om du omfattas av en facklig inkomstförsäkring och vill förlänga ersättningsperioden.

Vanliga frågor

Få svar på dina frågor här!

Andra försäkringar

Du kanske också är intresserad av

Reseförsäkring

Accept säljer reserelaterade försäkringar via utvalda resebyråer i Norden och Tyskland.

Uppsägningstvistsförsäkring

Äntligen har du möjlighet att teckna en försäkring som hjälper dig vid uppsägningstvist. Med Accepts Uppsägningstvistsförsäkring har du möjlighet att få hjälp om du blir uppsagd på felaktiga grunder.

Loss of licence-försäkring

Certifikatförlustförsäkring är en specialförsäkring för piloter och flygledare med flera, vars yrken kräver ett godkänt medicinskt certifikat.