Accept privat inkomstförsäkring

Privat Inkomstförsäkring

Privata försäkringar vid arbetslöshet

En privat inkomstförsäkring ger dig extra ekonomisk trygghet om du skulle blir arbetslös. Accepts privata inkomstförsäkringar kan tecknas även utan fackligt medlemskap.

En privat försäkring vid arbetslöshet gäller som komplement till ersättningen från a-kassan, därför måste du vara medlem i en a-kassa för att teckna en privat inkomstförsäkring. Du kan komplettera ersättningen från alla de svenska a-kassorna, du kan alltså teckna en oberoende privat inkomstförsäkring hos Accept.

Fördelar

Fördelar med Accepts privata inkomstförsäkringar

Kan tecknas

utan att vara med i facket

Accept erbjuder alternativ av privata försäkringar vid arbetslöshet om du inte vill vara med i facket, men ändå vill ha en inkomstförsäkring. Hos oss kan du välja att försäkra din lön i 300 ersättningsdagar! Jämför själv hur mycket längre 300 dagar är än fackets försäkring.

A-kassan

ersätter inte över 33 000 kr

A-kassan lämnar inte ersättning för löner över 33 000 kr per månad om du blir arbetslös. Med en inkomstförsäkring från Accept kan du få upp till 80 % av din lön.

Kom tillbaka

i jobb

Förutom ekonomiskt ersättning om du blir arbetslös får du tillgång till en smart IT-tjänst som hjälper dig att söka jobb. Läs mer om vårt samarbete med Auranest.

Räkna ut

din ersättning

Ta reda på hur mycket dina privata försäkringar vid arbetslöshet kan ge innan du tecknar den. Använd vårt verktyg för att räkna ut vilken ersättning du kan få om du blir arbetslös.

Tillgänglig

kundtjänst

Du kan få hjälp av oss på Accept på telefon, e-post, brev och chatt.
Vill du inte ha kontakt med oss, kan du ändra din försäkring själv och hitta svaren på de vanligaste frågorna här.

Accept erbjuder marknadens bästa inkomstförsäkringar för dig som är anställd och egenföretagare/VD, samt för dig som har en facklig inkomstförsäkring. Försäkringarna fungerar som en ”top up” så att du kan få mer ersättning om du blir ofrivilligt arbetslös.

Räcker a-kassan om du skulle bli arbetslös?

Om du blir arbetslös får du från a-kassan som mest ca 26 400 kr/månad, före skatt! Efter 100 dagar så sjunker dessutom ersättningen ner till endast 22 000 före skatt. Har du större utgifter varje månad kan det vara klokt att skaffa en inkomstförsäkring som fyller upp så att du är bättre rustad mot arbetslöshet.

Om du tjänar mer än 27 500 kr brutto per månad får du inte maximal ersättning från a-kassan. Du kan teckna en kompletterande inkomstförsäkring hos Accept som tar vid där a-kassan slutar om du försäkrar en bruttolön på över 33 000 kr. Du som anställd kan välja att försäkra din lön i antingen 120 eller 300 dagar, beroende på vad som passar din situation bäst.

Accept privat inkomstförsäkring

För dig som är anställd

Är du tillsvidareanställd kan du välja om du vill försäkra din lön en hel a-kasseperiod, 300 arbetsdagar eller 120 dagar. Har du inkomstförsäkring hos annat bolag kan du flytta den till Accept och behålla din intjänade kvalifikationstid.

För dig som är egen företagare eller VD

Om du driver eget bolag eller är anställd som VD på ett företag kan du försäkra din inkomst hos oss. Försäkringen kan lämna ersättning i 300 dagar vid ofrivillig arbetslöshet.

För dig som har facklig inkomstförsäkring

Är du medlem i ett fackförbund kan du välja att förlänga försäkringen som ingår i medlemskapet med en privat inkomstförsäkring från Accept. De försäkringar som ingår i facken kan vara så korta som 60 dagar! Förlänger man med Accepts Plusförsäkring startar den efter fackets försäkring och lämnar ersättning till och med dag 300.

Komplement till a-kassa

Accepts inkomstförsäkringar gäller som komplement till ersättningen från a-kassan och påverkas därför av ersättningsnivån som anges i lagen om arbetslöshetsförsäkring. Det innebär att den sammanlagda ersättningen du kan få vid ofrivillig arbetslöshet är 80 % av din tidigare lön de första 200 dagarna, därefter gäller 70 % i 100 dagar. Ersättningen från a-kassan betalas ut efter en karens på sex dagar, det vill säga du kan inte få någon ersättning för de första sex dagarna du är arbetslös från a-kassan eller från Accept.

Om du ej är med i fack och är utan annan försäkring, fyller Accept ensamt upp till 80 respektive 70 procent. Räkna ut ersättning från inkomstförsäkring med vår beräknare.

Genom att teckna Accepts privata inkomstförsäkring skyddar du din privatekonomi och kan känna dig trygg vid arbetslöshet.

En a-kasseperiod är 300 ersättningsdagar och det går 22 ersättningsdagar på en månad, det innebär att 300 dagar motsvarar drygt 13 månaders ersättning.

Privat arbetslöshetsförsäkring

Alla kan bli arbetslösa. Ändå lever många med tron: “Det händer inte mig”. Det är ett farligt tankesätt då ingen vet när eller vem som kan drabbas. Med en privat arbetslöshetsförsäkring från Accept får du ett pålitligt skyddsnät som kan komma att rädda dig i framtiden.

Det spelar ingen roll vad du jobbar med, hur länge du har jobbat, hur hög din lön är, eller hur säker du tror din positionen på företaget är: en arbetslöshetsförsäkring är alltid en bra investering.

Kvalifikationstid och Behörighet – Privat inkomstförsäkring

Följande krav behöver uppfyllas för att du ska vara behörig för en privat inkomstförsäkring:

  • Vara medlem i svensk a-kassa
  • Inte fyllt 55 år
  • Inte fått ersättning från a-kassa de senaste 2 åren

Läs mer under våra respektive försäkringar för information om specifika krav, till exempel anställningsform, som gäller för att teckna. Oavsett vilken försäkring du väljer så måste du ha haft den en tid innan du kan utnyttja den, det kallas för kvalifikationstid. Kvalifikationstiden beror på vilken försäkring du valt och du hittar information om kvalifikationstid och viktiga begränsningar under respektive produkt.

Privat inkomstförsäkring: pris

Kostnaden för en privat inkomstförsäkring kan variera beroende på vilken lön du vill försäkra  och vilken a-kassa du är medlem i. Beräkna ditt pris för privat inkomstförsäkring direkt.

Andra försäkringar

Våra inkomstförsäkringar

Inkomstförsäkring för anställda

Accepts inkomstförsäkring för anställda kan tecknas av de som varit tillsvidareanställda i minst 12 månader.

Inkomstförsäkring för egenföretagare

Accepts inkomstförsäkring för egenföretagare kompletterar arbetslöshetsersättning från a-kassan.

Facklig inkomstförsäkring

Du kan teckna Accepts Plusförsäkring om du omfattas av en facklig inkomstförsäkring och vill förlänga ersättningsperioden.

Kvalifikationstid

Kvalifikationstiden för inkomstförsäkringen är 12 månader för anställda. Du måste alltså teckna försäkringen och jobba i minst 12 månader innan du blir varslad för att kunna få ersättning. För egenföretagare och VD är kvalifikationstiden 18 månader.

Omdömen

Vi bryr oss om våra kunder!

Vanliga frågor

Få svar på dina frågor här!

En privat inkomstförsäkring är en inkomstförsäkring tecknad hos ett bolag utan koppling till fackförbund eller annan organisation. Med en privat inkomstförsäkring får du individuell trygghet och extra ersättning om du skulle blir ofrivilligt arbetslös.

Accept erbjuder privata inkomstförsäkringar till tillsvidareanställda och egenföretagare.

Fördelarna med en privat inkomstförsäkring är:
– Större ekonomisk trygghet vid ofrivillig arbetslöshet
– Försäkring som kan tecknas utan att vara med i ett fackförbund
– Möjlighet att välja lång ersättningsperiod

Vilka privata försäkringar man bör ha beror på vilket behov man har. Alla klara sig inte på enbart ersättningen från en a-kassa för att betala alla räkningar, då kan det vara bra att teckna en privat inkomstförsäkring.

En privat inkomstförsäkring kostar olika beroende på bland annat lön du vill försäkra och vilken a-kassa du är med i. Du tar reda på priset för inkomstförsäkring här.

Andra försäkringar

Du kanske också är intresserad av

Reseförsäkring

Accept säljer reserelaterade försäkringar via utvalda resebyråer i Norden och Tyskland.

Uppsägningstvistsförsäkring

Äntligen har du möjlighet att teckna en försäkring som hjälper dig vid uppsägningstvist. Med Accepts Uppsägningstvistsförsäkring har du möjlighet att få hjälp om du blir uppsagd på felaktiga grunder.

Loss of licence-försäkring

Certifikatförlustförsäkring är en specialförsäkring för piloter och flygledare med flera, vars yrken kräver ett godkänt medicinskt certifikat.

Information

Varför är försäkringar viktigt?

Trygghet ska inte överskattas. Trygghet kan dock göra dig övermodig om du känner dig så trygg i din nuvarande situation att alla risker och faror verkar oändligt avlägsna. Riskerna och farorna kan mycket väl var det. Men det finns inte en enda person i världen som är ”för säker”, det finns ingen som med gott samvete kan säga ”jag behöver inga försäkringar”. Ingen kan förutspå vad som ska hända i framtiden, och det kan ske många ändringar i framtiden när den väl är här.

Många människor inser inte värdet av en försäkring förrän det är för sent och olyckan redan är framme. Accept Försäkringsaktiebolag hjälper dig att vara proaktiv och förbereda dig för framtiden och skydda dig själv och din inkomst. Kontakta Accept idag, Sveriges bästa försäkringsbolag för inkomstförsäkring, uppsägningstvistsförsäkring, loss of licence-försäkring och reseförsäkringar. Vi hjälper dig till ett tryggt liv varje dag.