Jämför

Antal dagar

Om man jämför inkomstförsäkringar kan antalet ersättningsdagar variera stort från bolag till bolag. Fackliga inkomstförsäkringar har ofta en kortare ersättningsperiod. Därav kan det vara en god idé att komplettera med en inkomstförsäkring från försäkringsbolag som Accept som ger dig ända upp till 300 dagars ersättning.

22 dagar i en månad

När det kommer till arbetslöshetsförsäkringen räknar man att det går 22 dagar på en månad. Det betyder att en inkomstförsäkring på 300 ersättningsdagar kan lämna ersättning i drygt 13 kalendermånader. En inkomstförsäkring på 120 dagar kan lämna ersättning dryga 5 månader.

Jämförelse av

Inkomstförsäkringar

Nedan finns en sammanställning över Accepts försäkringar som gäller från första dag i a-kassan och de basförsäkringar som ingår i fackliga medlemskap (uppdaterad per 2023-06-30). Saknas ditt fackförbund i sammanställning kan det bero på att de inte har någon inkomstförsäkring i sitt medlemskap.

Accepts Plusförsäkring förlänger istället de fackliga basförsäkringarna till dag 300. Det innebär att om man tecknar Plus för att förlänga Unionens inkomstförsäkring, kan man få ytterligare 150 dagar i ersättning om man blir ofrivilligt arbetslös.

Accept 300 dagar
GS 200 dagar
Kyrkans Akademikerförbund 200 dagar
Svenska Livsmedelsarbetarförbundet 200 dagar
Sveriges Skolledarförbund 200 dagar
Sveriges lärare 200 dagar
Vårdförbundet 200 dagar
Vision 160 dagar
Fackförbundet ST 150 dagar
Journalistförbundet 150 dagar
Ledarna 150 dagar
Naturvetarna 150 dagar
SRAT 150 dagar
Sveriges Ingenjörer 150 dagar
SULF 150 dagar
Unionen 150 dagar
Akademikerförbundet SSR 140 dagar
Accept 120 dagar
Akavia 120 dagar
DIK 120 dagar
Finansförbundet 120 dagar
FTF 120 dagar
Fysioterapeuterna 120 dagar
Svenska veterinärförbundet 120 dagar
Sveriges Arkitekter 120 dagar
Sveriges Farmacevtförbund 120 dagar
Sveriges Läkarförbund 120 dagar
Sveriges Psykologförbund 120 dagar
Handelsanställdas Förbund 100 dagar
SEKO 100 dagar
Elektrikerförbundet 100 dagar
IF Metall 100 dagar
Kommunalarbetareförbundet 100 dagar
Transportarbetareförbundet 100 dagar
Säljarnas riksförbund 60 dagar

Hur du kan jämföra inkomstförsäkringar och teckna rätt för dina behov

För att hitta den bästa inkomstförsäkringen för dina behov är det en god idé att se över tillgängliga försäkringar från andra försäkringsbolag och fackförbund. Vi rekommenderar sedan att jämföra inkomstförsäkringar med varandra för hitta en som erbjuder goda förmåner och matchar dina behov.

Om du jämför vår inkomstförsäkring med fackliga inkomstförsäkringar så blir skillnaden tydlig! Hos Accept kan du välja att försäkra dig upp till 300 ersättningsdagar, medan de försäkringar som ingår i ett fackligt medlemskap ofta är mellan 60 och 200 dagar. Hur hög ersättning du kan få vid arbetslöshet följer av villkor och lagstiftning, och du kan räkna ut ersättning från inkomstförsäkring här.

Accept erbjuder flera typer av inkomstförsäkringar, jämför inkomstförsäkring för anställda, försäkring för egenföretagare och vår fackliga inkomstförsäkring som förlänger din facklig försäkring till dag 300.

Du kan teckna alla Accepts inkomstförsäkringar oberoende av vilken a-kassa du är medlem i.

Saker att tänka på när du jämför inkomstförsäkringar

Under kan du läsa om några viktiga saker att tänka på om du jämför inkomstförsäkring från Accept med andra aktörer.

Jämför försäkringspriser

Jämför inkomstförsäkringar och hitta bäst skydd till lägst pris. Försäkringspremien kan variera stort, och det gäller att hitta en försäkring som erbjuder en god balans mellan pris och de förmåner du är i behov av. 

Kundservice och referenser

Det är enkelt att stirra sig blind på priset. Något som är lätt att glömma är  försäkringsbolagets kundservice och referenser. Hur är deras kundservice?
Vad säger andra? Hur länge har de funnits?

Gör som många andra.

Teckna hos oss idag och trygga din framtid!