3 bra skäl till att teckna en inkomstförsäkring

Uppdaterad: 2020-09-24

Alla är vi exponerade för risker. Risker kommer i olika former och kan uppenbara sig i olika miljöer, vare sig det handlar om hemmet, arbetsplatsen, ute på stan eller när vi hänger oss åt våra intressen och hobbys. Då och då sker även saker som är bortom vår kontroll, som naturkatastrofer, börskrascher eller att någon närstående blir allvarligt sjuk. Det finns som tur är vissa säkerhetsåtgärder som kan tas för att minska dessa risker och deras påverkan om något skulle inträffa.

I Sverige är 95 % av alla hushåll täcka av en hemförsäkring. De allra flesta anställda som arbetar har pension, arbetslöshetsförsäkring och någon sorts trygghetsförsäkring. Har man inte tecknat de försäkringar som krävs för ekonomisk trygghet kan man vara särskilt utsatt för risk. Följande är några bra skäl till varför du bör teckna en inkomstförsäkring:

En försäkring för arbetslöshet fungerar som en säkerhet

Även om vi utesluter vår ekonomi finns ändå en hel del saker som vi går runt och oroar oss över om dagarna. Men vårt arbete är faktiskt något som vi kan försäkra och slippa en hel del onödiga funderingar och ångest. Det är väldigt svårt att förutse vad som kommer att hända i framtiden, och att bli av med sitt arbete kan vara en chock i sig. Genom att ansluta dig till en a-kassa och teckna en inkomstförsäkring kan du dock säkra åtminstone din ekonomiska situation, samtidigt som du får tid på dig att leta efter ett nytt arbete.

Ekonomisk trygghet även som egenföretagare

Idag vill många vara entreprenörer och egenföretagare som skapar sin egen framtid. Men även om möjligheterna är många finns det också stora risker med att starta och driva ett eget företag. Som anställd kan man på många sätt vara under arbetsgivarens beskydd, en förmån som man saknar när man själv äger sitt företag. Se till att teckna en försäkring för egenföretagare som du kan falla tillbaka på om något oförutsett skulle ske och din vision inte går i uppfyllelse.

Högavlönade yrkesgrupper

Att endast gå med i a-kassan är inte en ultimat lösning för många yrkesgrupper med högre inkomster. Är du till exempel akademiker är chansen större att din inkomst är lite högre än hos dem som inte studerat vidare. Att gå med i a-kassan är väldigt viktigt, men a-kassan ger dig bara maximal ersättning om du har en inkomst på under 27500 kr brutto. Tjänar du över denna summa kan du alltså även teckna en privat inkomstförsäkring som komplement.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Accept”