Inkomstförsäkring för egenföretagare

Accepts inkomstförsäkring för egenföretagare kompletterar arbetslöshetsersättning från a-kassan. Du kan teckna försäkringen oavsett om du driver ditt företag som aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller som enskild firma. Det går även bra att teckna försäkringen om man är anställd som VD på ett företag.

A-kassan ger för närvarande mellan ca 22 000 kr till 26 400 kr per månad före skatt. Accepts inkomstförsäkring för egenföretagare fyller ut mellan a-kassans nivå med som mest upp till 80 % av din tidigare lön de första 200 dagarna därefter 70 % i 100 dagar. Räkna ut hur mycket du kan få av en inkomstförsäkring här.

Fördelar

Fördelar med Accepts inkomstförsäkring för egenföretagare

Försäkringen passar bäst för dig som

  • Driver eget bolag eller är VD i Sverige
  • Tar ut över 33 000 kr i lön
  • Vill förbättra ditt ekonomiska skydd mot arbetslöshet

Du kan teckna försäkringen om

  • Du är medlem i en svensk a-kassa och stadigvarande bosatt i Sverige.
  • Du har fyllt 21 men inte 55 år (försäkringen gäller till 62 år).
  • Du har varit verksam i rörelsen de senaste 24 månaderna och har inte fått a-kassa under denna tid.
  • Du inte har varit försatt i konkurs de senaste 5 åren  eller de senaste 5 åren varit delägare i fåmansbolag/fåmanshandelsbolag som försatts i konkurs/likvidation.
  • Företaget som du jobbar på har inte varit under eller ansökt om rekonstruktion de senaste 5 åren.
  • Företaget du jobbar på har inte några betalningsanmärkningar.

Vad kostar en inkomstförsäkring för egenföretagare?

Räkna ut vad en inkomstförsäkring skulle kosta för dig. Du anger enkelt dina uppgifter och får pris direkt. Det är lika smidigt att teckna försäkringen direkt.

Kvalifikationstid för egenföretagare och karens

Inkomstförsäkringen för egenföretagare gäller med en kvalifikationstid på 18 månader. Det betyder att du måste teckna den och heltidsarbeta i företaget minst 18 månader innan du blir ofrivilligt arbetslös för att kunna få ersättning. Karensen är samma som i a-kassan, sex dagar, under dessa dagar får du ingen ersättning.

Viktiga begränsningar

Försäkringen lämnar ersättning vid ofrivillig arbetslöshet, det innebär att du inte kan få ut på försäkringen om du sålt bolaget eller fått utdelning vid likvidation av bolaget. Om du blir arbetslös till följd av att ditt anställningskontrakt löper ut eller du säger upp dig själv, anses arbetslösheten inte heller som ofrivillig. I villkor, produktfaktablad och förköpsinformation nedan finns mer information.

Omdömen

Vi bryr oss om våra kunder!

Kvalifikationstid

Inkomstförsäkringen för egenföretagare gäller med en kvalifikationstid på 18 månader. Det betyder att du måste teckna försäkringen och heltidsarbeta i företaget minst 18 månader innan du blir ofrivilligt arbetslös för att kunna få ersättning.

Andra försäkringar

Våra inkomstförsäkringar

Facklig inkomstförsäkring

Du kan teckna Accepts Plusförsäkring om du omfattas av en facklig inkomstförsäkring och vill förlänga ersättningsperioden.

Inkomstförsäkring för anställda

Accepts inkomstförsäkring för anställda kan tecknas av de som varit tillsvidareanställda i minst 12 månader.

Akademikernas inkomstförsäkring

Accept erbjuder försäkring för alla yrkeskategorier och för alla a-kassor

Vanliga frågor

Få svar på dina frågor här!

Om man är egen företagare behöver man själv teckna en inkomstförsäkring om man vill försäkra sin inkomst. Det gör man genom att ett medlemskap i en a-kassa samt en inkomstförsäkring för egenföretagare. En inkomstförsäkring ger företagaren möjlighet att få ut som mest 80 % av sin lön efter skatt vid ofrivillig arbetslöshet. Du hittar mer information här.

Villkor 189

Inkomstförsäkring för egen­företagare och VD

Här hittar du villkor, produktfaktablad och förköpsinformation. Ta del av informationen innan du tecknar försäkringen.

Villkor egenföretagare och VD

Produkt­faktablad egenföretagare och VD

Förköps­information egenföretagare och VD

Andra försäkringar

Du är kanske också intresserad av

Reseförsäkring

Accept säljer reserelaterade försäkringar via utvalda resebyråer i Norden och Tyskland.

Uppsägningstvistsförsäkring

Äntligen har du möjlighet att teckna en försäkring som hjälper dig vid uppsägningstvist. Med Accepts Uppsägningstvistsförsäkring har du möjlighet att få hjälp om du blir uppsagd på felaktiga grunder.

Loss of licence-försäkring

Certifikatförlustförsäkring är en specialförsäkring för piloter och flygledare med flera, vars yrken kräver ett godkänt medicinskt certifikat.