Trygghetsförsäkring

TRYGGHETSFÖRSÄKRING

Vad är en ekonomisk trygghetsförsäkring?

En ekonomisk trygghetsförsäkring, även känd som inkomstförsäkring. eller e-trygghetsförsäkring, är en försäkring som syftar till att erbjuda ekonomiskt stöd i händelse av ofrivillig arbetslöshet. Försäkringen fungerar genom att komplettera ersättningen från a-kassan, som har ett ersättningstak på 22 000 – 26 400 kronor per månad före skatt. Målet är att minska den ekonomiska påfrestningen för den försäkrade genom att säkerställa en viss procentuell del av den tidigare inkomsten under en bestämd period.

VEM BEHÖVER DEN?

Vem bör teckna en e-trygghetsförsäkring?

Om du har en bruttolön på mer än 33 000 kronor/månad riskerar du att gå miste om ersättning på grund av a-kassans ersättningstak. En trygghetsförsäkring hjälper till att fylla igen gapet mellan din tidigare lön och den del av inkomsten som överstiger arbetslöshetsersättningens tak. Beräkna din ersättning.

En trygghetsförsäkring passar dig som:

  • Tjänar mer än 33 000 kr/månad före skatt eller tar ut motsvarande summa i lön
  • Är medlem i en a-kassa
  • Är anställd, egenföretagare eller vd
  • Bor i Sverige.

VÅR TRYGGHETSFÖRSÄKRING

Så fungerar Accepts ekonomiska trygghetsförsäkring

Ersättning

Vår ekonomiska trygghetsförsäkring ger upp till 80% av din tidigare lön i upp till 200 dagar, därefter är den sammanlagda ersättningen 70% i ytterligare 100 dagar. Har du redan en facklig inkomstförsäkring kan vår plusförsäkring förlänga ersättningsperioden.

Kostnad

Räkna ut vad inkomstförsäkringen kommer att kosta för dig och teckna den direkt online

Krav för att teckna

  • Är tillsvidareanställd i minst 12 månader och täcks av (LAS)
  • Är bosatt och anställd i Sverige
  • Är medlem i en svensk arbetslöshetskassa
  • Är under 55 år (försäkring giltig till 62 års ålder)
  • Har ej mottagit arbetslöshetsersättning de senaste 2 åren
  • Har ej underrättad om eller med insyn i förestående uppsägningar på din arbetsplats

Överföring av tidigare försäkringar

Har du redan en ekonomisk trygghetsförsäkring sedan tidigare, via ett fackförbund eller annat bolag, kan du flytta den till Accept. Du behåller kvalifikationstiden för samma omfattning, och du behöver inte skicka in något övergångsintyg vid tecknandet.

Kvalifikationstid och karens

Du måste ha varit anställd i 12 månader innan eventuell varsel för att kunna få ut ersättning. Karenstiden är samma som arbetslöshetskassan, sex dagar, under vilka ingen ersättning utgår. Läs våra villkor för anställda, och egenföretagare och vd:ar.

Villkor

Accepts trygghetsförsäkring gäller endast vid ofrivillig arbetslöshet, inte till exempel vid egen uppsägning eller sjukdom. Den kan inte tecknas för projekt-, visstidsanställningar eller anställningar med specificerat slutdatum.

TRYGGHETSFÖRSÄKRINGAR SOM GÖR DET MÖJLIGT ATT LEVA SOM VANLIGT

Att ha en trygghetsförsäkring är inte ett tecken på pessimism utan visar helt enkelt att du är ansvarsfull. En försäkring säkerställer att du kan fortsätta betala lånen och andra kostnader för att du och din familj ska kunna leva som vanligt medan du letar efter ett nytt jobb.

Vill du få svar på vanliga frågor om våra trygghetsförsäkringar eller är intresserad av vad det kostar att teckna en försäkring? Kontakta oss Vi är ett privatägt svenskt försäkringsbolag som säljer försäkringar över nätet utan mellanhänder. Det betyder att vi kan hålla en låg premie och hög servicenivå.

Omdömen

Vi bryr oss om våra kunder!